39-годишната Наташа Бодие се опита да продаде своята къща от 520 квадрата в департамента Арден, Франция, за 2 млн. евро. След като известно време безуспешно чакаше купувач, французойката се реши на друга стратегия: да организира лотария, печелившият от която ще стане щастлив собственик на къщата.

Участниците трябва да си купят билет от 10 евро, да се регистрират в създадения за целта сайт и да отговорят на една логическа задача и един въпрос за обща култура.

Съгласно законите във Франция, Бодие няма право да организира хазартна игра, но – както обясняват от Камарата на нотариусите, това условие не важи за игри, „в които кандидатите разчитат на своите физически и интелектуални умения“. Затова към играта бяха добавени и двата въпроса.

За да получи желаната сума от 2 млн. долара, Наташа Бодие разчита да продаде 200 000 билета. Тя твърди, че дори и при този голям брой, шансът на участниците да спечелят къщата е много по-висок, отколкото в класическа лотария.

Продажбата на имоти с лотария е забранена в Европа, с изключение на Австрия. Там наскоро двойка създаде сайт, в който предложи своята вила в Южна Африка.