Бившата приятелка на милиардера Джордж Сорос го е ударила по главата, след което свалила очилата от лицето на адвоката му, докато двамата са давали показания по делото за 50 млн. долара, която тя е завела срещу него.

Тридесет годишната Адриана Ферейр побесняла по време на съдебното изслушване по-рано тази седмица и нападнала физически Сорос и неговия адвокат Мартин Сингър, след което нагрубила и друг адвокат, преди да насочи гнева си към нейния адвокат Уилям Беслоу, пише Daily Mail.

Бразилската актриса от сапунени сериали съди 83-годишния Сорос за това, че не спазил обещанието си да й купи апартамент за 1.9 млн. долара в Манхатън.

Делото е за 50 млн. долара и започна през 2011 г., след като Сорос подарил обещания на Ферейр апартамент на настоящата си съпруга Тамика Болтън.

Според съдебните документи по време на изслушването Ферейр се разкрещяла, обиждайки Сорос, след което се нахдъвлила върху него без предупреждение.

Тя го ударила по главата сваляйки слушалките, които той носел, за да чува по-добре, преди да бъде усмирена от Сингър. След като я пуснал, Ферейр ударила и Сингър, събаряйки очилата му на земята като след това се опитала да ги смачка с крак.

Вижте още: Звезди, които си падат по мъже от Уолстрийт

Нервният изблик на Ферейр настъпил, след като пристигнала за свидетелските показания на Сорос с видеооператор, но й било казано, че няма право да ги запише.

Адвокатът на Ферейр Уилям Беслоу дал съгласието си показанията да не бъдат записвани на камера, вследствие Ферейр го ударила по ръката и излязла бясна от стаята.

След като се опитала да записва с мобилния си телефон и изслушването отново било прекъснато, адвокатите се съгласили да се оттеглят за обедна почивка.

Ферейр и Сорос бяха двойка в продължение на пет години до 2011 г.

Тя твърди, че е била моногамна по време на връзката си и се е надявала да заживее с милиардера, който никога не й е давал пари и не я е обсипвал с подаръци през първите няколко години, в които били заедно.

Впоследствие обаче той й предложил да й купи апартамент. Тя намерила своя дом мечта, който бил на цена от 1.9 млн. долара в Манхатън и се намирал на две улици от неговия.

След това обаче, според Ферейр, Сорос размислил и подарил апартамента на 39-годишната Тамико Болтън, която по това време е описвана като неговата „медицинска сестра”.

Ферейр също така твърди, че Сорос я е удрял и душил, след като се скарали за апартамента.

Според нея конфронтацията я травматизирала до такава степен, че тя не ‘не била в състояние да живее нормално’ и оттогава се е лекувала от посттравматично стресово разстройство.

Сорос и Тамико Болтън се ожениха през септември като това беше трети брак за него и втори за нея.