Снежна буря остави без електричество десетки хиляди домакинства по източното крайбрежие на САЩ. Бушуващите горски пожари в Австралия изпепелиха 20 сгради и повече от 40 000 хектара растителност. Атлантическото крайбрежие на Португалия беше залято от огромни вълни.

Силен снеговалеж и бурни ветровеоставиха без електричество повече от 40 000 абонати в няколко щата по източното крайбрежие на Съединените щати. Най-тежко е положението в щатите Пенсилвания, Мериленд и Ню Джърси. На места снежната покривка надвишава 10 см. Заледените пътища в страната станаха предпоставка за десетки катастрофи.

Десетки горски пожари бушуват в югоизточния австралийски щат Виктория. Огънят е изпепелил повече от 40 000 хектара горски масиви, както и 20 къщи и други сгради. До момента няма данни за жертви на стихията, съобщи ТВ7.

В гасенето на пожарите участват стотици пожарникари и доброволци. Работата им е затруднена заради силните сухи ветрове. Очаква се ситуацията да започне да се подобрява в средата на седмицата, когато метеоролозите прогнозират дъждове.

Бури и огромни вълни връхлетяха Португалия. По атлантическото крайбрежие на страната скоростта на ветровете надвишаваше 100 км/ч. Вълнените достигаха до 10 м. Властите издадоха предупреждение от най-високата – "червена", степен за цялото крайбрежие.

Бурята наложи отмяната на няколко полета. Железопътният и водният трафик също бяха нарушени.