Плюшено животно за Свети Валентин е най-традиционният подарък, който може да се избере за този празник. Магазините вече продават тези стоки и с банков кредит.

Точният "удар" обаче ще бъде истинско коте, куче или зайче, което ще изрази отношението към партньора не по-зле от плюшения си двойник, но ще бъде и огромна изненада. Проблемът е, че истинските животни обикновено са по-скъпи от тези от плат и не всички могат да си ги позволят особено ако става дума за някоя по-модерна и ценна порода, посочва БТА.

Това затруднение обаче е взето предвид в някои зоомагазини, които вече предлагат животни на кредит със съдействието на банки, които отпускат т.нар. бързи кредити.

Подобно на всичко друго домашният любимец може да бъде взет на изплащане и така да зарадва някого, без това да разори купувача на подаръка.

Макар че предлагат услугата от около година, повечето хора все още или не знаят за нея, или решават да купят скъпо животно само ако са събрали необходимите пари. Все пак има и такива, които се възползват от възможността да вземат на кредит домашен любимец, като тези случаи са обикновено свързани с покупка на куче или котка.

Йоркширският териер и чихуахуа са предпочитани порода, но са по-скъпи - 800-900 лева. Затова плащането на вноски обикновено било за представители на техните породи.

Повечето клиенти обаче се спирали на по-евтините и по-малки животни като хамстери и зайци, които са между 5 и 30 лева.