Изглежда „сръчкванията“ и „харесванията“ са по-популярни от електронната търговия и безпилотните самолети.

Facebook вече е по-скъпа от Amazon, поне по пазарна стойност.

Пазарната капитализация на Facebook надхвърли 170 млрд. долара през тази седмица, докато тази на Amazon падна под 165 млрд. долара.

Цената на акциите на социалната мрежа нарасна до нов връх през седмицата, след като компанията отчете стабилни финансови дани за последното тримесечие.

Цената на акциите на Amazon пък падна, след като, финансовите резултати на гиганта в електронната търговия бяха доста по-слаби от очакванията на анализаторите на Уолстрийт.

Facebook стана публична компания на 12 май миналата година с пазарна капитализация от около 100 млрд. долара, но след това цената на акциите бързо падна на по-малко от половина от цената от IPO-то. Това свали пазарната капитализация на социалната мрежа до под 50 млрд. долара.

Акциите поскъпнаха през 2013 след като Facebook доказа, че може да извлича печалба от потребителите, които влизат в социалната мрежа през мобилните си устройства. Facebook официално стана компания, която струва 100 млрд. долара през август, а цената на акциите продължава да нараства от тогава.

Вижте още: Google изпреварва Exxon Mobil по пазарна капитализация

В момента Facebook има по-голяма пазарна капитализация от редица други утвърдени технологични компании, между които Intel, Cisco и Qualcomm.

Въпреки че пазарната капитализация на Facebook е по-висока дейността на компанията има още доста да се развива, за да настигне другите. Facebook е генерирала 7.8 млрд. долара приходи за финансовата 2013 г., докато приходите на Amazon са близо три пъти повече само за четвъртото тримесечие.