Бразилските футболисти винаги са се славили като най-атрактивните в света. Повечето от тях също така са известни с това, че не използват истинските си имена, а носят прякори, с които милионите привърженици на играта ги запомнят.

Вижте няколко интересни истории зад част от тези прякори, подбрани от Тhe Inverted Winger:

1. Пеле

Името Пеле идва от начина, по който Едсон Арантеш до Нашсименто произнасял името на своя любим футболист вратаря на Вашку да Гама Биле.

2. Кака

Кака получава своя прякор от по-малкия си брат Дигао, който не можел да произнася името му Рикардо и му казвал “Кака”. Името няма значение на португалски, но на няколко други езици означава нещо доста неприятно.

3. Дунга

Поради малкия си ръст като дете бившият капитан на бразилския национaлен отбор е бил наричан от своя чичо Глупчо (или Дунга на португалски) на името на едно от седемте джуджета от известната приказка.

Вижте още: Най-странните трансферни суми, плащани във футбола

4. Робиньо

Слабичкият Робсон де Соуза е по-известен с прякора си Робиньо – или ‘Малкият Робсон’.

5. Роналдиньо

Истинското име на Роналдиньо е същото както на легендарния бразилски нападател Роналдо. Това очевидно не било достатъчно, затова към името му била добавена наставката, ‘иньо“ означаваща „малкия“.

6. Гаринча

Прякорът на Гаринча идва от малка, кафява птичка, срещана в родния му град Пау Гранде.

7. Тостао

Като дете Едуардо Гонсалвеш де Андраде играел с много по-големи от него, които го кръстили на малка монета, използвана по това време.

8. Пато

Прякорът на Алешандре Родригеш да Силва идва от град Пато Бранко в щата Парана, където той е роден.

Вижте още: Най-големите предатели в историята на футбола

9. Графите

Смята се, че Единалдо Батишта Либанио получил този прякор заради тънките си като моливи крака.

10. Хълк

Един от най-известните прякори е на Живанилдо Виейра де Соуза. Той идва от актьора Лу Фериньо, който пресъздава известния герой от комиксите на големия екран.

11. Жуниньо Пернамбукано

Антонио Аугусто Рибейро Рейш Жуниор става Жуниньо по обясними причини. В националния отбор на Бразилия преди него обаче има друг Жуниньо и така част от името му става щата Пернамбуко, където е роден.