Председателят на News Corp. Рупърт Мърдок ще закупи четирите най-горни етажа на жилищна сграда в близост до Медисън скуъер парк в Манхатън за 57.3 млн. долара.

Осемдесет и две годишният Мърдок, който е и главен изпълнителен директор на Twenty-First Century Fox Inc., е сключил договор за закупуването на два апартамента – тризонет, разположен от 58-ия до 60-ия етаж на сградата и още един апартамент, който заема цял етаж под тризонета, е съобщил неговият говорител Стивън Рубенстайн, цитиран от Bloomberg.

Общата площ на жилищата е около 950 кв. м, според изявление на Related Cos. - една от компаниите, които са построили сградата.

Вижте още: Рупърт Мърдок с 800 млн. долара по-богат

Тризонетът, който е с площ 650 кв. м, се продава в “суров вид” и е опасан целия с тераса, предлагайки невероятен изглед от всички страни. Според изявлението на Related другият апартамент, който е с три спални, е напълно завършен.

Общо 75% от апартаментите в сградата вече са продадени. В One Madison има общо 53 апартамента и тя предлага най-различни удобства на обитателите си като иконом, киносалон и закрит басейн.

Популярният брокер на имоти Доли Ленц е представлявала купувача на двата апартамента, според изявлението на Related.

Вижте още: Тя е продала имоти за над 8.5 млрд. долара

Мърдок и третата му съпруга Уенди Денг Мърдок се разведоха миналата година. Като част от споразумението по развода Уенди Мърдок е запазила апартамента на двойката на Пето авеню, който е бил прехвърлен на нейно име миналия месец.