Едни от извършителите на най-бруталните модни престъпления са дизайнерите на обувки. Тяхното въображение е безкрайно и няма нищо общо с удобството и функционалността. Ето най-красноречивите примери за това:

Повечето жени най-вероятно избягват да привличат вниманието на малки деца към обувките си. Това обаче е абсолютно невъзможно с този чифт, защото петата му се заобикяла от ярко оцветена играчка.

Да стъпиш бос върху части от конструкторите Lego не е едно от най-приятните изживявания в живота. Така че кой би направил дамски обувки от парчетата? Явно все пак някой се е престрашил.

За да бъде направена тази обувка, наречена Aries shoe, дизайнерът използвал няколко вида кожа. Една кратка поучителна забележка: тези обувки може да ви напомнят на планински кози, но не опитвайте скално катерене с тях.

Вижте още: Най-продаваните видове обувки

Ако има нещо по-болезнено от високи токчета, то това са високи токчета, изработени от дърво, завързани за крака до коляното, с абсолютно никаква подметка. Дизайнерът определя тези обувки като произведение на изкуството и наистина е по-добре да си останат в музея.

Да обуете тези обувки би било всичко друго, но не и приятно усещане. Изработени от 2 килограма карфици, те са странно очарователни за гледане, но не и за носене.

Концепцията тук явно е, че два чифта обувки са по-добри от един. Първият чифт използва втория като пета. И приличат на фабричен инцидент.

Коя е най-важната част от обувката? Повечето хора вероятно биха отговорили подметката. И ще са прави. Само че при този модел всичко това липсва. Какъв е смисълът да ги обувате тогава?

Тази обувка е наречена Mojito. Интересно как ли би изглеждала, обута на женски крак? Най-вероятно гледката на стърчащите във въздуха стъпала, без никаква опора, би отказала притежателката й от токчетата. Поне за малко.

Вижте още: Топ 10 модела на Christian Louboutin

Обувките Contour приличат на контурна рисунка около човешко стъпало. Но това са истински обувки и балансирането върху тънките им подметки е сериозно предизвикателство.

Всяка от тези обувки има по десет зъбчета, на които се крепи. И ако на модния подиум е възможно манекените да се разхождат с тях, добре помислете преди да ги обуете навън.