Когато руският милиардер Евгени Лебедев купува Castello di Santa Eurasia в италианския регион Умбрия, той представлява само едни живописни руини.

За реставрация на сградата руснакът избира американския декоратор Мартин Лоурънс Булард, който изцяло реновира замъка.

Крепостта, собственост на Медичите през XV век, е била дом на много благороднически фамилии в региона. След края на Втората световна война обаче тя е почти напълно унищожена.

Булард, заедно с архитекта Доменико Минчили, обикаля подобни замъци в Умбрия, за да почерпи идеи за реставрацията на Castello di Santa Eurasia.

След дълга и трудна работа, имотът е възстановен и разполага с всички съвременни удобства, включително турска баня, фитнес зала, спа център, винарска изба и кухня с капацитет за приготвяне на ястия за 100 човека.

Вижте още: Басейните на руските олигарси

На всеки от трите етажа се намира по един апартамент за гости, а басейнът е скрит зад близкия хълм – за да не разваля въздействието на интериора, който изглежда така, както преди 200 години.

Евгени Лебедев и декораторът му пътуват из целия свят, за да търсят антики, с които да напълнят замъка, така че той да отразява живота в него през вековете.

Предвид на факта, че руският милиардер е ерген, мястото се е превърнало и в своеобразно любовно гнездо – с осветление на свещи и пейки с кадифени възглавнички в нишите на крепостните стени.

Евгени е син на руския олигарх Александър Лебедев, бивш служител на КГБ, който е един от най-богатите хора в Русия.

Той е собственик на четири британски вестника, включително „Индипендънт" и „Ивнинг стандарт", и е един от малкото руски олигарси, които критикуват политиката на президента Владимир Путин.