След около десет дни (19 март) привържениците на ЦСКА ще могат да си закупят акции и по този начин да станат акционери в клуба.

Купувайте акциите, феновете не се обвързват със задълженията на тима, но пък ще може да помогне финансово „червените“, а в последствие да присъства и да гласува на общите събрания на дружеството.

Какво обаче седи зад ЦСКА?

Справка на Profit.bg сочи, че ЦСКА все още не е публикувал отчета си за 2013 г., а за 2012 г. е отчетена загуба от 3.275 млн. лв., която обаче е намаляла от 22.1 млн. лв. за цялата 2011 г.

По данни към декември 2012 г. ЦСКА има задължения за 34 млн. лв., но според думите на настоящото ръководство те вече са намалени до 8-10 млн. лв.

Ако предлагането на акциите бъде успешно, то ЦСКА ще увеличи капитала си до 9 млн. лв., което би оценило тима на 27 млн. лв.

Всеки желаещ ще може да закупи минимум 10 акции, като по този начин в касите на клуба ще влязат 30 лв.

Дали обаче подписката ще е успешна, дали в тима ще постъпят 9 млн. лв., кои от големите звезди на ЦСКА ще запишат акции – това са въпроси, на които ще можем да отговорим след броени дни.

Ако подписката е успешна, то това може да поддикне и други тимове като Левски и най-вече Лудогорец да последват примера на ЦСКА, още повече, че собствените на разградчани притежават няколко публични компании.