Драмата в Лясковец е на път да приключи. Убиецът е задържан и обезвреден. Той е държал като заложник майка си.

53-годишният Петко Савов изправи на нокти град Лясковец. Той застреля един полицай и рани други трима, които участваха в специализираната операция по неговото залавяне.

Савов е заплашвал да употреби оръжие срещу децата, посещаващи близкото училище. Той се е оплаквал, че те му пречат с шумните си игри в училищния двор, който е точно срещу терасата му.

Директорът на училището "Максим Райкович" Николай Кожухаров е уведомил полицията на 20 февруари за заплахите, отправяни от Савов, съобщи БГНЕС.

Тази сутрин около 6.00 часа стартира специализираната полицейска операция. Стрелецът се беше барикадирал в дома си и стреля на месо през прозореца. Жителите на града чуваха изстрели и живеещите наблизо са евакуирани.

Районът около дома на Савов е отцепен. На място има полиция, пожарникари и линейки. Денят е обявен за неучебен за учениците в училището. Спряно е и газоподаването в град Лясковец, за да не възникне допълнителен инцидент.

Тримата ранени полицаи са настанени в болница в град Велико Търново. Нейният директор Стефан Филев съобщи, че местните лекари се борят за живота на ранените полицаи. Двама от тях са с тежки наранявания, като един от тях е в тежко състояние. Третият е най-леки наранявания.