През 2014 г. в глобалната класация на милиардерите на Forbes има 1645 души, но едва 3% от списъка са ергени. За да влязат в класацията ергените трябва да отговарят на две условия- да са наистина богати и никога да не са се женили:


10. Дрю Хюстън

Състояние: 1.2 млрд. долара

Възраст: 30 години

Място в класацията на Forbes: 1372

Държава: САЩ

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Dropbox се присъедини към клуба на най-богатите ергени през януари, когато нов кръг от инвестиции в неговата компания я оцениха на 10 млрд. долара. Така Dropbox стана най-скъпата частна хайтек компания, а Хюсън стана желан ерген. При това ако слуховете, че Dropbox планира IPO през 2014 година, се оправдаят, състоянието му само ще расте.

9. Джонатан Оринджър

Състояние:1.35 млрд. долара

Възраст: 39 години

Място в класацията на Forbes: 1270

Държава: САЩ

През 2013 г. бързото нарастване на цената на онлайн фотобанката Shutterstock направи нейния собственик Джон Оринджър първият нюйоркски милиардер - основател на високотехнологична компания. Възпитаник на Колумбийския университет Оринджър наема апартамент в Ню Йорк и лети на собствен хеликоптер.

8. Йошикацу Танака

Състояние: 1.6 млрд. долара

Възраст: 37 години

Място в класацията на Forbes: 1092

Държава: Япония

Най-желаният ерген в Япония Йошикацу Танака имаше тежка година. Стойността на акциите на неговата компания Gree, която развива социални игри за мобилни устройства, е намаляла с повече от 20%.

7. Алберт фон Турн и Таксис

Състояние: 1.6 млрд. долара

Възраст: 30 години

Място в класацията на Forbes: 1092

Държава: Германия

Ерген и пилот състезателен автомобил, той живее в семейния замък в Германия.12-ият херцог на Турн и Таксис владее семейното имение и обширни гори в Бавария. Алберт попада в класацията на Forbes още на осемгодишна възраст, но получи наследството си за 18-ия си рожден ден. Сред останалите му активи са 36 000 хектара гори в Германия.

6. Никълас Бергрюен

Състояние:2 млрд. долара

Възраст: 52 години

Място в класацията на Forbes: 869

Държава: САЩ

Дълги години Никълас Бергрюен бе известен като „милиардерът-бездомник“ заради отказа си да притежава собствено жилище“ Наскоро той най-накрая си купи домове в Ню Йорк и Лос Анджелис. Запален колекционер, Бергрюен притежава творби на Анди Уорхол, Жан-Мишел Баския и Джеф Кунс.

Вижте още: Най-младите и красиви богати наследнички във Великобритания

5. Джак Дорси

Състояние: 2.20 млрд. долара

Възраст: 37 години

Място в класацията на Forbes: 796

Държава: САЩ

Професионален масажист, Джак Дорси е един от най-енергичните милиардери в Силициевата долина. Той основава компанията Twitter на стойност няколко милиарда долара (Дорси притежава 5%) и услугата за мобилни плащания Square, в която притежава дял от 29%.

4. Робърт Пера

Състояние: 2.7 млрд. долара

Възраст: 35 години

Място в класацията на Forbes: 642

Държава: САЩ

Пера отново стана един от най-богатите ергени след едногодишно отсъствие в класацията на Forbes. Той притежава компанията Ubiquiti Networks и отбора от НБА Мемфис Гризлис.

3. Едуардо Саверин

Състояние: 4.1 млрд. долара

Възраст: 31

Място в класацията на Forbes: 367

Държава: Бразилия

Най-загадъчният съосновател на Facebook все още притежава 2.2% от социалната мрежа. Цената на акциите през миналата година нарасна с повече от 130%, а състоянието му съответно се увеличи с още 2 милиарда долара. Роден в Бразилия и завършил Харвард, Саверин отказа американско гражданство през 2012 г. и сега живее в Сингапур. Бъдещите булки могат да го намерят в Filte - най-елитния нощен клуб в Сингапур, който той редовно посещава.

2. Ян Коум

Състояние: 6.8 млрд. долара

Възраст: 38 години

Място в класацията на Forbes: 202

Държава: САЩ

Ян Коум се присъедини едновременно към клуба на милиардерите и на най-богатите ергени през 2014 г., когато Facebook обяви покупката на създадената от него WhatsApp за 19 милиарда долара. Роден и израснал в село близо до Киев, преди да емигрира в Съединените щати, Коум тренирал бокс и бил фен на американския рапър Кание Уест.

1. Алехандро Санто Доминго Давила

Състояние: 11.1 милиарда долара

Възраст: 37 години

Място в класацията на Forbes: 102

Държава: Колумбия

Алехандро Санто Доминго Давила е най-богатият милиардер ерген. Възпитаник на Харвард и колекционер на произведения на изкуството, той притежава една от най-големите пивоварни компании в света (наследи компания Santo Domingo Group) и частен остров в Карибския басейн. Той е и в борда на настоятелите на Музея на изкуствата "Метрополитън". През последните години, Алехандро Санто Доминго Давила бе забелязван в компанията на наследницата на медийната империя „Хърст“ Аманда Хърст и модела на списание Sports Illustrated Джули Хендерсън.

Вижте още: Най-красивите богати наследнички в Русия