Студентка от Илиноис с ужас установи, че са я таксували със 787 долара за такси, с което тя е изминала едва 3 км в централната част на Чикаго.

През декември 20-годишната Беки Сийгъл е отивала на среща с приятели в ресторант в централната част на Чикаго. Тя взела такси, като разстоянието било около 3 км.

Шофьорът бил много учтив, говорил си с нея, коментирал пешеходците, които пресичат неправилно. Когато пристигнала тя поискала да плати с кредитна карта. Шофьорът казал, че ПОС терминалът му не работи, но може да направи транзакцията през телефона си, чрез системата за плащане от мобилни устройства на Square.

Беки Сийгъл му казала да добави 2 долара бакшиш и след това сложила подпис с пръст.

Square позволява на търговците да правят разплащания чрез телефон

По-късно тя вижда, че вместо 12 долара, шофьорът я е таксувал със 787.33 долара. Тя се е свързала веднага с Visa, но от там са й казали, че след като тя е подписала транзакцията, не могат да й върнат пари.

Сийгъл издирила шофьора Али Газанфари, но той отказал да й съдейства. Тогава тя се обърнала към ТВ предаване в Чикаго.

Виж още: Любопитни факти за такситата по света

Когато те се свързали с шофьора, той казал, че е направил грешка при въвеждането на сумата и след това се е опитал да се свърже с жената, но понеже разполагал само с последните 4 цифри от картата, от банката не успели да я издирят.

От Square са обещали да възстановят сумата на жената, а лицензът на шофьора ще бъде отнет.