"За ЕРП-тата не бих искал да правя каквито и да е политически коментари – има в момента спор, ДКЕВР е взел решение за стартиране на процедура. Нека да се движим по законодателството, процедурата е период, в който всички заинтересовани страни могат да доказват своите тези".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски в отговор на въпрос към него на БГНЕС на какво, според него, се дължи това арогантно поведение на ЕРП-тата, които са с установени нарушения към законодателството и дали зад него не стоят и политически интереси.

Силно се надявам,че няма да се стигне до отнемане на лицензи, тъй като те, надявам се, те ще развиват дейността си в съответствие със закона и регулациите в страната, продължи премиерът. Нека първо видим как ще се развие спорът, но не се притеснявайте, дори при неблагоприятно развитие, ще има кой да доставя ток, подчерта Орешарски.

Не се притеснявайте, има кой да доставя ток, повтори премиерът. Нека видим как ще завърши спорът, как ще се защитят електроразпределителните дружества, допълни той. Същото мнение изрази и енергийният министър Драгомир Стойнев, който бе на брифинг с него във Видин, след изнесеното заседание на МС в крайдунавския град.