Седмица на Земята обявява Мтел от 24 до 28 март. Всеки един от седемте дни ще бъде посветен на различна еко кауза, която ще ангажира всички 2600 служители на телекома.

Финалът на кампанията ще бъде в събота, 29 март, когато Мтел ще се присъедини и към международната инициатива „Часът на Земята“, като изключи осветлението във всички административни и търговски обекти на компанията.

Еко седмицата в телекома ще стартира с Ден без хартия, в който всички Мтел служители ще бъдат призовани да не принтират, освен ако не е крайно наложително за бизнес процесите.

Вторник ще е Денят без ток, когато електрическата консумация ще е сведена до минимум чрез ограничено използване на ресурса – изгасяне на всички уреди, които не са свързани пряко с протичане на нормалния работен процес.

В сряда ще бъде прекратена употребата на пластмаса, а в четвъртък „Екобулпак“ ще проведат специално обучение на тема „Разделно изхвърляне на отпадъци“. В зеления петък служителите ще получат семена за цветя и билки, които да засадят.

По този начин, освен с апел да изключим осветлението между 20:30 и 21:30 часа в съботния ден, Мтел цели да разгърне идеята за запазването на околната среда и извън рамките на шейсетте минути.

През 2013 година Мтел взе участие в „Часът на Земята“, като раздаде 10 000 еко-пакетчета с цветни семена на своите клиенти.

Подкрепата на екологични проекти е неразделна част от социално-отговорната политика на Мтел. С традиционната си програма Мтел еко грант компанията подкрепя малки, но стойностни каузи в областта на екологията. До броени дни ще стартира шестото издание на еко програмата.