Известният инвеститор Джим Креймър забелязва трансформация на пазара през последните няколко дни. Инвеститорите купуват стойност. Ето в кои компании Креймър все още намира стойност, въпреки силното повишение на щатските индекси през последната година.

Caterpillar – с оглед към пазара Креймър заявява, че няма съмнение, че Caterpillar са евтини. “Сега те се търгуват при съотношение от около 14 пъти прогнозираната печалба. А това е много по-евтино от S&P 500, който се търгува при съотношение от 17.2.

Johnson & Johnson – точно както и предния инструмент, акциите на тази компания се търгуват с отстъпка спрямо средната стойност на акциите в S&P 500.

„Купувачи, които търсят стойност, смятат, че несъответствието не може да продължи, защото J&J е най-бързоразвиващата се фармацевтична компания с положителен баланс в САЩ.“ пояснява Креймър.

IBM - макар че Креймър признава, че IBM пропуснаха доста неща през последното тримесечие, той мисли, че отстъпката, с която се търгуват книжата на компанията спрямо средните нива за пазара, е твърде съществена и ще даде ход на трансформацията на компанията.

Microsoft – компанията се търгува 14 пъти прогнозираната печалба, а дивидентната й доходност е почти 3%.

Креймър мисли, че инвеститорите, които търсят сигурност, могат лесно да изстрелят инструментите нагоре.“Мисля, че новият изпълнителен директор Сатия Надела, ще започне нова ера за компанията“, каза Креймър.

Schlumberger – компанията е най-добрата в своята област в света, с най-добрата технология и най-добрите умове. Въпреки това тя се търгува с отстъпка под средната на S&P, посочва Креймър.

Източник: Варчев Финанс