След сериозен ръст при обявените имоти за продажба от частните съдебни изпълнители (с над 1000 преди два месеца), наблюдаваме известно понижение през март.Те са намалели с около триста за последния месец до 4058 към днешна дата.

София продължава да е с най-голям брой имоти, продавани за дългове с 574 броя.

Ще проследим какви са най-интересните, привлекателни, скъпи и странни оферти за продажба от частни съдебни изпълнители към днешна дата.

До 7 април е срокът за подаване на оферти за втората най-висока сграда в София хотел „Родина“. Началната цена на наддаването за хотела, който се предлага от вече близо година, е намалена до 22.72 милиона лева. Това е и най-скъпото предложение от частен съдия- изпълнител в момента.

На второ място по цена е цяла жилищна сграда, разположена на ключовия булевард „Тодор Александров“. Първоначалната цена за сградата е 4.42 милиона лева.

Предлагането на цели сгради от изпаднали в затруднение строителни предприeмачи с дългове към банките явно става все по-ясна тенденция. Още една сграда с площ от 8 264 кв. м се предлага за продажба, като първоначалната цена е 2.7 милиона лева.

Сградата, която се намира в „Кръстова вада“ има 42 апартамента, 6 ателиета, 6 офиса, фитнес център, химическо чистене, 16 надземни и 10 подземни гаража, както и 29 паркоместа.

Въз основа на площта надаването за кв. м площ ще започне от 326 лева.

Като интересна можем да определим офертата за търг за мезонет от 120 кв. м. на ул. „Екзарх Йосиф“, при която наддаването ще зпочне от 39 750 лева. Това прави 331.2 лева за кв. м, което определено не е много, дори въпреки факта, че мезонетът е на етап груб строеж. За съжаление липсват снимки в обявата.

Оферти за имоти с ниски начални цени не липсват, особено в по-малките градове на страната. Например многостаен апартамент в разширен център в Русе от 110 кв. м. е обявен за продажба с начална цена от 9 990 лева, като и тук липсва снимка.

Най-скъпите двустайни и тристайни имоти откриваме отново в София. Ето как изглежда най-скъпият обявен за продажба тристаен апартамент в столицата, който е с площ от 131 кв. м и се намира в центъра, на ул. „Гладстон“.

За него наддаването ще започне от 360 000 лева, или 2 750 лева за кв. м.