Как може да се познае дали човек вече е богат? Повечето британци смятат, че за богат човек може да се смята, когато има 10 млн. паунда (17 млн. долара) или повече, според резултатите от проучване.

Общо 55% от участвалите 1 000 души в проучването на консултантската компания Oracle Capital Group са заявили, че ако някой има лично състояние от над 10 млн. паунда, той може да счита за богат.

Около 200 души от отговорилите в проучването пък смятат, че за да е богат, човек трябва да има най-малко 100 млн. паунда (170 млн. долара).

Според Oracle проучването доказва, че понятието „милионер“ вече не носи същия престиж както едно време.

"Много хора, които притежават имоти в Лондон, станаха милионери благодарение на сериозния скок в цените на имотите, но те незадължително се считат за много богати," казва Юри Гантман, главен изпълнителен директор на Oracle Capital Group.

"Това несъмнено е отражение на нарастващите разходи за живота, което заедно с имотния пазар оказва влияние върху цените на хранителните продукти, училищните такси, пътуванията и другите семейни излизания, но и защото техните лични активи остават в сянка на богатствата на футболните звезди, на филмовите звезди, на хеджфонд мениджърите и на технологичните милиардери, за които постоянно се говори."

Две трети от участниците в проучването заявяват, че постоянното внимание към това колко печелят звездите е изкривило начина, по който се възприема богатството. Повечето го отдават на заплатите на спортните звезди, докато други споменават като причина заплащането в сферата на бизнеса и финансите, медиите и технологичните компании като Facebook, WhatsApp и Twitter.

"Това, което е ясно, е, че думата милионер в днешно време не предизвиква същата асоциация на значително богатство, както беше доскоро“, казва Гантман.