Може да изглеждате страхотно, дори ако не разполагате с достатъчно пари за изключителни неща. Ако се възползвате от определени правила по отношение на имиджа си, ще можете да изглеждате поне като милионер. Дори и да не сте. Това твърди консултантката по имидж Силви ди Джусто. Ето и някои от нейните съвети:

Вижте още: Дрескодът на Goldman Sachs или как трябва да се обличат успелите

1. Харчете парите си мъдро, като се ръководите от правилото една трета

Всеки мъж трябва да има поне един добър костюми, а всяка жена - поне по една добра комбинация от сако и пола или панталон към него. Тези неща трябва да изглеждат скъпи и е добре наистина да са: тук не е въпросът да пестите от качество.

Придържайте се към правилото една трета: купувайте само една трета от дрехите, които обикновено купувате, но по-добре да похарчите за един гардероб една трета повече пари. Например вместо три евтини панталона, купете един – но скъп и качествен, който можете да носите навсякъде.

2. Обърнете внимание на всеки детайл до калъфа за iPhone.

Ди Джусто разказва как провеждала интервю за работа за една немска фирма. Кандидатът изглеждал страхотно и говорил добре. Но в края на интервюто той извадил iPhone, за да редактира своя график и Ди Джусто забелязала нецензурна дума на калъфа му. От този момент кандидатът влязъл в графата „съмнителен“. Ако се отнасяте сериозно към вашия имидж, не забравяйте, че дяволът е в детайлите.

3. Нека вашият стил отговаря на вашата професионална област, но си позволете един "неформален" аксесоар.

Независимо от дрескода на компанията, в която работите, вие избирате дрехите си според професията и позицията си. Ди Джусто силно препоръчва да не се откроявате прекалено: ако работите в областта на финансите, обличайте се консервативно, а в технологичната индустрия, позволете си известно неформално облекло. Добро правило: обърнете внимание как се обличат мениджърите в компанията и вземете пример от тях.

Но вие не трябва да изглеждате като скучен клонинг на друг. Избягването на това е просто- един необичаен и колоритен аксесоар. Ди Джусто например носи уникални цветни очила с делови костюм.

4. Не забравяйте, че "неофициално" не означава "небрежно"

Проблемът в ежедневното облекла за разлика от официалните тоалети е, че не може да се каже какво точно представлява.

Ако носите ежедневните неща, това не означава, че не трябва да изглеждате спретнато. Този стил е само малко по-различен от бизнес облеклото. Например, президентът Барак Обама работи, свалил сакото си, запретнал ръкави и слалил вратовръзката си. Можете да отидете още по-далеч - да замените панталоните с дънки с класическа кройка. Но не се увличайте.

5. По-малко одеколон или парфюм

Мирисът около вас в никакъв случай не трябва да бъде толкова силен, че да отвлече вниманието от събеседника от това, което казвате. Ако от вас лъха миризма на парфюм, това означава, че сте отишли ​​твърде далеч. Интересното е, че това правило в някои страни не работи - например, в Италия и Франция се използва щедро парфюм. При нас все още се смята за проява на лош вкус.

6. Не позволявайте на "недостатъците" да подкопават вашето самочувствие

Най-лошото от всичко е, когато недостатък във външния ви вид подкопава самочувствието ви. Може никой да не забележи липсата на копче на сакото ви, но след като започнете да се притеснявате за него, поведението ви вероятно да привлече вниманието към малкия недостатък. По същия начин, ако се събудите един ден и решите, че зъбите ви не са достатъчно бели, други могат да започнат да се съгласяват с това.

Какъвто и да е проблемът или приемете, че той съществува, и спрете да се притеснявате за него, или го коригирайте, защото ако сами не устройвате себе си, със сигурност няма да устроите и другите.

7. Обличайте се така, че да изглеждате по-висок.

Ние подсъзнателно сме привлечени повече от високи лидери, тъй като свързваме ръста с власт. Но ако природата не ни е наградила стова предимство, можете да създадете илюзията за висок ръст. Жените могат да носят високи токчета,а мъжете да избират дрехи в тъмни цветове. Хората с малък ръст изглеждат по-високи с по-прилепнали дрехи и монохромни тоалети.

Вижте още: Най-важните неща, гарантиращи ви успех на интервю за работа

8. Достатъчно сън, за да бъдете в отлично състояние

И накрая, трябва да изготвите график за съня си, така че кожата ви да е здрава и сияйна, а умът ви бистър. Изключете будилника в някой от почивните дни и проследете колко часа сте спали. Това е вашата индивидуална нужда от сън. След това нагласете режима си според нея.