На 13 май 2014 година Мобилтел се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, с което декларира готовността си да спазва и прилага неговите 10 универсални принципа за социална отговорност и опазване на околната среда в своята всекидневна дейност.

Като отговорна компания Мобилтел не само инвестира в развитието на нови технологии, но също така работи за устойчиво партньорство с държавата и бизнеса. Компанията участва активно в подкрепата и реализацията на много инициативи и проекти за развитие на обществото, отговорност към своите клиенти и служители, проекти за опазване на околната среда. Фокусът на Мтел две поредни години – 2012 и 2013 година, е приемната грижа в България.

Последователната социална политика на Мобилтел в сферата на корпоративната социална отговорност е базирана на дългогодишна етична, логистична и финансова подкрепа.

Част от усилията на компанията за развитие на обществото е програмата Мтел еко грант, благодарение на която се реализират различни малки, но стойностни „зелени” проекти на неправителствени организации. Други четири социални каузи, които Мобилтел подкрепя от години са: осиноновеното от компанията семейство от SOS Детски селища България; проект „Ти не си сам” в град Априлци; фондация „Очи на четири лапи”; Дом за деца и младежи с увреждания „Вяра, надежда, любов”.

С присъединяването си към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН компанията още веднъж гарантира, че възприема корпоративната социална отговорност не като еднократен акт, а като процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие.