С наближаването на лятото и топлото време много от нас въодушевено прибират вълнените пуловери и зимните дрехи и пълнят гардеробите с по-леки дрехи. Колкото и да ни се иска да се чувстваме удобно в офиса, носенето на впити блузки без ръкави и джапанки само може да навреди на кариерата.

Следвайте тези четири правила на обличане за работа през лятото, за да ви възприемат сериозно, без да нарушавате дрескода.

1. Приберете ризата

Приберете ризата, а не стомаха си. Жаклин Смит от Forbes припомня на мъжете, че извадената от панталона риза е признак за немарливост и непрофесионализъм. Дори и в топлото време гладете дрехите си за работа и слагайте ризата в панталона си.

2. Помислете за краката си

Мястото на джапанките е на плажа, а не в офиса. Мъжете не трябва да носят сандали в офиса. Ако на жените им се налага да носят обувки с отворен връх, трябва да имат педикюр. Неподдържаните пръсти са признак за немарливост и понижават авторитета ви. Освен това - нали не искате колегите ви постоянно да зяпат в краката ви?

Вижте още: Дрескодът на Goldman Sachs или как трябва да се обличат успелите

3. Запазете благоприличие

Модните дизайнери може и да продават прозрачни материи, но този тип дрехи не са подходящо облекло за офиса. Ако се налага, носете подплата. Ако пък дължината на полата ви е над колената, най-добре да я носите в свободното си време.

Летните деколтирани рокли без ръкави са удобни и може да се изкушите да носите такава на работа, в зависимост от това колко неофициална е обстановката в офиса ви.

Най-добре е имате нещо върху нея - сако, тънка жилетка или болеро, което покрива рамената ви. Деколтето ви не трябва да е прекалено дълбоко, а след работа се чувствайте свободни да свалите горната дреха.

4. Избягвайте крещящите щампи

Нюанс на червеното е едно, а оранжевата и тюркоазена хавайска риза съвсем друго. Дори и в петъците, когато облеклото е по-неофициално, крещящите летни щампи най-добре да останат в гардероба ви. Вадете ги за уикенда.

В крайна сметка, ако не сте сигурни, че нещо е подходящо, то вероятно не е. За вашата несигурност си има причина. Носете дрехи, които ви карат да изглеждате и да се чувствате професионално.