Много студенти в САЩ работят, за да могат да плащат за обучението си, или поне, за да намаляват количеството пари, което им се налага да вземат назаем. Някои професии обаче са по-доходоносни от други.

Работата в стриптийз бар попада в тази категория. Студентка в Университета на Мериленд покрива разходите си за обучение (и дори й остават доста пари) като взема влака до Ню Йорк през уикенд, за да работи като танцьорка на екзотични танци, информира WMAR Baltimore. Тя заработва по около 180 000 на година. Обикновено годишният доход на екзотичните танцьорки варира между 20 000 и 142 000 долара.

Шестцифрена заплата за работа само през уикенда и то през седмица? Това е фантастично, въпреки че може би не е избор за работа на всеки — в това число някои от близо 20-те милиона студенти в САЩ, но Маги, която не съобщава последното си име, изглежда повече от щастлива. На нея й остават и доста пари, които да харчи. Годишната такса за Университета на Мериленд тази година е била 23 581 долара за студенти, живеещи в щата и 42 767 за студенти от други щати. Маги не е сама. Тя казва, че 24 от танцьорките в клуба, в който работи, също са студентки. Според проучване на Университета на Лийдс от 2011 г. около една трета от стриптизьорките са студентки, но за САЩ няма конкретни данни. За разлика от Маги, по-голяма част от студентите трябва да теглят заеми, за да финансират обучението си. Студентските задължения в САЩ в момента възлизат на 1.3 трлн. долара. Образованието може и да е врата към прогреса в живота, но студентските заеми може сериозно да попречат на това.