Много хора мечтаят да живеят в къща. Обаче те трябва да са наясно, че в рамките на столицата, и особено в централните части на града, това определено влиза в графата „скъпи удоволствия“.

Колко точно скъпи и какъв е изборът на потенциалния наемател? Кои са най-скъпите къщи, отдавани под наем в София и има ли по-достъпни оферти?

Каква беше ситуацията на този сегмент преди година?

Вижте още: Какви бяха цените на къщите преди година

Най-скъпо отдаваната под наем къща в София явно продължава да не може да намери своя траен наемател, защото беше на пазара и преди година. Става въпрос за имот на бул. "Васил Левски", предлаган срещу сумата от 15 000 евро на месец.

Срещу тази сума ще имате възможност да живеете в триетажна къща с площ от 720 кв. м, или наем от 20.8 евро за квадрат.

Къща, строена през 1927 г. и разположена в Докторски паметник, на три етажа и с площ от 1 370 кв. м, е вторият най-скъпо предлаган имот с търсен наем от 7 000 евро.

Въз основа на отдаваемата площ търсеният наем възлиза на 5.1 евро за кв. м.

Къщата разполага с три етажа по 274 кв. м застроена площ плюс сутерен и таванско помещение, както и гараж и паркоместа във вътрешния двор.

Третата най-скъпо предлагана къща в центъра на София е четириетажна с площ от 906 кв. м и 1.6 дка двор.

Тя е разположена в квартал "Красно село", като за нея се иска наем в размер на 6 700 евро, или по 7.39 евро за кв. м.

Ако сте склонни да жертвате част от инфраструктурните удобства на централните квартали на столицата за тишината и спокойствието в нейните покрайнини, ето някои от най-евтините алтернативи за това:

Срещу сумата от 500 евро можете да си наемете двуетажна къща с площ от 200 кв. м и двор 1.5 дка в Драгалевци. Къщата разполага с гараж и барбекю.

Още няколко оферти за къщи с подобен по размер наем и площ откриваме във водещ сайт за недвижими имоти, като например този имот, разположен в Симеоново.

Къщата е с площ от 200 кв. м и по-малък двор, в сравнение с горепосочената, в размер на 500 кв. м. Тя е на три етажа и е обзаведена, като собственикът й иска наем от 500 евро.

Отчита се леко повишение в търсените наеми при най-евтините къщи, като преди година подобни на горепосочените имоти можеха да се намерят с около 100 евро по-евтино.