Американският кинорежисьор Джеймс Камерън посъветвал производител да създаде по-евтина и универсална 3D технология, което помага при създаването на филма „Аватар“. Камерън също така притежава патент за апарат, който помага при заснемането на подводни снимки. Камерън при това не е единственият представител на шоу бизнеса, който може да се похвали със свой патент:

Франсис Форд Копола и тениската за почесване

Дългите часове, които режисьорът прекарва на стола го навеждат на мисълта да създаде тениска за почеване на гърба. Всъщност изобретението е толкова просто, че е странно защо е получило патент: тениската е разчертана на гърба със сектори с номера и така режисьорът с лекота можел да обясни на подиенените си къде желае да бъде почесан.

Нейл Янг: пулт за управление на влакчета играчки

Американската рок звезда от 60-те години е запален колекционер на модели на влакове. Синовете на музиканта страдат от церебрална парализа и за да ги улесни с управлението на влакчетата, Нийл се заел с разработката на пулт с дистанционно управление, който позволил на момчетата сами да играят с влакчетата.

Зепо Маркс и грейката

Американският комик Зепо Маркс е същевременно и известен инженер. Той има три патента, между които за устройство за следене на пулса и по-икономична болнична грейка.

Принс: портативен електронен синтезатор

Известният композитор и музикант Принс патентова собствен хибрид между китара и електронна клавиатура.

Пола Абдул: вид стойка за микрофон

Певицата и хореограф притежава патент за микрофонна стойка със специална форма, която позволява изпълнителят да се движи по сцената, без микрофонът му да се оплита в кабелите.

Марлон Брандо: тунер за бонго барабан

Когато актьорът не бил на снимачната площадка, той обичал да прекарва времето си, удряйки барабани "Бонго". Барабанистите настройвали инструментите си на ръка, разтягайки игралната повърхност в няколко различни точки, за да получат правилното напрежение. Брандо патентова електронно устройство, което автоматично стяга повърхността на барабана с натискането на един бутон.

Антигравитационните обувки на Майкъл Джексън

В клипа към песента «Smooth Criminal» Кралят на попа наистина взриви публиката със способността неестествено силно да се навежда напред и да застане в това положение. Оказа се, че това се дължи на чифт магически обувки, които създават илюзията за липса на гравитация на сцената. Тези обувки имат подвижна пета, която позволява на танцьорите да пренасят центъра на тежестта на сцената толкова, колкото искат.

Хеди Ламар: Wi-Fi

Актрисата Хеди Ламар участва в планирането на тайна радиочестотна комуникационна система, надявайки се, че флотът ще бъде в състояние да използва изобретението в обстрела на торпеда през 1940-те години. ВМС на САЩ не приемат идеята, която по-късно положи основите на такива съществени технологии като Wi-Fi, GPS и Bluetooth.