Когато Мариса Майер стана генерален директор на Yahoo! една от основните й задачи беше да направи компанията по-привлекателно работно място.

И изглежда е успяла – персоналът е по-доволен, отколкото е бил през последните пет години. Представяме ви статистиката, представена от сайта Glassdoor. По петобалната скала в момента нивото на задоволство на работниците в Yahoo! е 3.7, а тоест най-високото от пет години.

Нивото на доверие към самата Майер също е високо – в началото на назначението й е било 91 %, а сега е 84 %, което също не е лош резултат.

Виж още: Най-влиятелните жени в света

Предишните генерални директори на компанията са били с рейтинг около 30 %. За сравнение в момента задоволеността на служителите на Google от условията на работа е на ниво 4.1, а нивото на доверие към Лари Пейдж – 95 %. Така че Мариса има още накъде да се развива.

Хората не я обичат безпричинно. Първо – примерът на Мариса е заразителен, тя се е върнала на работа едва 2 седмици след раждане на детето си. И второ – тя е дала на служителите няколко явни преимущества.

Виж цялата статия тук