Последните 2 десетилетия ИТ промени бизнеса из основи. Интернет е навсякъде: работим онлайн, четем своите имейли през мобилния телефон, „браузваме“ в движение, синхронизираме електронен календар и споделяме във Facebook.

В същото време, административната част на търговските процеси изостава технологично: плащаме онлайн, а чакаме хартиена фактура. Бизнесът ни е в мрежата, а чакаме договор на хартия. Това, обаче може да се промени.

С eFaktura.bg бизнесът може да влезе в 21 век., като дигитализира търговските процеси и по този начин осигури конкурентни предимства, като например:

- съкращаване на времето за доставка на фактурите;
- получаване на плащания по фактури с до 5 дни по-бързо;
- увеличаване на събираемостта на вземанията;
- подобряване на комуникация с клиентите;
- повишаване на сигурността на обменяните документи;
- намаляване на административните разходи;

През 2014 г. екипът на „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ добави нови функционалности в eFaktura.bg, като например „Приемане на съдържанието“ от страна на получателите. Такова съгласие се постига чрез подписване с електронен подпис от страна на получателя на документа. Т.е. затваря се изцяло търговския процес от изпращане на фактурата, до получаване на стоката и нейното приемане.

eFaktura.bg има изградена интеграция с популярните ЕРП и счетоводни софтуери в България. Това позволява относително евтино и бързо преминаване към 100% електронно фактуриране. За софтуерите които нямат eFaktura.bg XML експорт се добави възможност за изпращане на PDF фактури. Това гарантира съвместимост с 99% от счетоводните продукти на пазара.

Преминаването към 100% електронно фактуриране е лесно не само за издателите, но и за получателите на фактури. Всеки получател разполага с профил, където получава документи от различни доставчици. Регистрацията е изключително лека, като се изисква потребителят да въведе само име и парола.

Изпращането на хартиени фактури е скъп и трудоемък процес. Практиката показва, че проектите за електронно фактуриране се изплащат за не повече от 1 година. Не се колебайте, Вие можете лесно да повишите конкурентоспособността на Вашата компания, като станете част от eFaktura.bg.