Няколко часа след началото на акцията в бизнес сградата на бул. "Цар Борис III" 159 в София, прокуратурата излезе със съобщение за действията си.

"На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии", се казва в съобщението на прокуратурата.

Редица медии днес информираха, че проверяваните са Корпоративна търговска банка (КТБ), както и редакциите на TV7 и News 7, чиито офиси се намира в сградата.

По-рано днес Корпоративна търговска банка АД заяви в свое официално съобщение, че "банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство".

От ръководството на двете телевизии също опровергаха, че са обект на проверката.