Наскоро ви показахме „гарсониера“ в Лондон, състояща се от едно помещение - кухня с легло до мивката и наем от 737 паунда на месец.

Този тип жилища стават все по-популярни в столицата на Великобритания, на фона на високите цени на наемите.

Миналата седмица обаче местните власти забраниха даването под наем на това помещение като „апартамент“, защото е прекалено малко и леглото е точно до кухненското шкафче, като не му позволява то да се отвори. Собственикът вече бе намерил наемател, готов да плати 737 паунда наем за месец.

От местните власти съобщиха, че мястото не може да се класифицира като „апартамент“ и спряха сделката. Те са поръчали проверка и на други обяви за наеми и смятат да забранят и други наеми.

В Лондон се предлагат под наем хиляди такива помещения.

Хазяите на много големи къщи често правят преустройство на малки „кутийки“, оборудват всяка кутийка с душ и кухненски кът и я дават под наем.

Проверката на местните власти идва, след като много хора се възмутиха от обявата на гореспоменатото жилище.

От Daily Mail откриха още доста такива обяви. Вижте някои от тях:

Този апартамент се намира в Хамърсмит и се дава под наем за 563 паунда на месец.

Това жилище се намира в Килбърн, северен Лондон. Струва 542 паунда на месец.

В този „апартамент“ кухнята е малко по-модерна. И шкафовете могат да се отварят, без да се опира леглото. Може би за това цената е по-висока – 1083 паунда на месец.

Този апартамент е в западен Лондон. Душът се намира в кабина в това помещение, а тоалетната е обща с още един апартамент.

Това помещение се намира в Челси. Наемът е 780 паунда на месец.

Квартирантът, плащащ 607 паунда на месец, ще трябва да се качва по тази стълба до леглото си. Жилището се намира в северен Лондон.

Наемът на това студио е 628 паунда на месец.