Холандска компания създаде първата електронна цигара марихуана, след като се вдъхнови от успеха на електронните цигари. Продуктът на E-Njoint наподобява истинска цигара джойнт и като нея е с леко конусовидна форма.

Електронната марихуана е засега безвредна. Тя се извлича от „шест плодови аромата“, но не съдържа нито THC (молекула, която се съдържа в марихуаната), нито тютюн, нито никотин, уверяват от компанията.

Въпреки това скоро потребителите ще могат да си купуват презареждащ се електронен джойнт, който се пълни с течна марихуана със „състав, индивидуален за всеки потребител“.

Компанията производител E-Njoint предвижда също така да си сътрудничи с доставчик на канабис за медицинска употреба, което ще ѝ позволи да продава канабис под формата на суха трева за презареждане.

Но ако Холандия е известна с толерантното си отношение към леките наркотици, не така стоят нещата в останалата част от Европа, където потребителите (които могат да купят електронната цигара в интернет) рискуват да попаднат под ударите на закона.