Лошият късмет дебне навсякъде. Има дни, в които се събуждате и предпочитате да останете в леглото и да пропуснете всичко лошо, което може да се случи.

Ако си мислите, че вие имате лош късмет, тогава се запознайте с тези хора, които могат да се похвалят като най-прецаканите от съдбата!

1. Да оцелееш в две атомни атаки

Тсутоми Ямагучи живее в Хирошима и работи в Mitsubishi. В деня на бомбардировката той се подготвя да се прибере у дома, когато осъзнава, че е забравил своята карта за транспорт. Тсутоми се връща до работата си. Часът е 8 и 15, когато той наближава работните докове.

Именно тогава пада и първата атомна бомба. За щастие, човекът е на 3 километра от взривната вълна, но не се разминава толкова лесно. Взривът пука тъпанчетата му, временно го ослепява и оставя сериозни изгаряния на лявата част от тялото му.

След като идва в съзнание, Ямагучи се отправя към един от местните бункери, където получава медицинска помощ. На 9 август оцелелият отива обратно на работа, където разказва на шефа си за атомната експлозия. В същият момент пада и "Дебелакът".

Ямагучи отново е далеч от взрива, но този път не губи съзнание. През 2009 година той е единственият човек на света, който оцелява след две атомни бомби. Ямагучи умира през 2010 година от рак на 93 години.

Вижте останалите хора с лош късмет тук