От 10 до 150 лв. тази година са цените на водните атракции по морето. Освен традиционните водни колела, банани и парашути, флайджет спортовете този летен сезон завладяваха туристите.

"Летящият човек" е хит през този летен сезон. Освен известният вече по цялото Черноморие Flyboаrd, от този сезон екстремните личности могат да се насладят и на JetPack и Jetovator. Водните струи с високо налягане помагат на участниците да се издигнат високо над водата.

Всеки може да се научи да лети джетпек, категоричен е инструктор. Притокът на адреналин е толкова висок, че човек винаги повтаря, според TV7.

Джетоваторът е на същия принцип, чрез маркуч е свързан с джета. Той се управлява с два джойстика. Може да достигне до 9 метра височина. Цената за 20 минути забавление е 130 лв., а с джетпек - 20 лв. повече.

Към момента такива уреди има само на южния плаж в Слънчев бряг. На юг от Бургас пък залагат на добре познатите атракции. На плаж Приморско Север имат специално изградени за целта две коридора.

Най-предпочитани си остават водните колела. Тяхната цена е и най-достъпна - 15 лв за час. Не по-малко търсена е и разходката с банан, която е само 10 лв на човек.

Вълнуващият полет с парашут от моторна лодка също не отстъпва по търсене, неговата цена е от 60 до 80 лв.