Заведенията на McDonald's вече се използват и за сватбени тържества в Хонконг.

От McDonald's пуснаха специална програма за сватбени тържества преди няколко години в отговор на търсене от страна на клиентите, като три заведения предлагаха сватбени услуги.

Днес общо 15 заведения на McDonald's в Хонконг се използват за организирането на сватбени тържества, както и партита във връзка с годеж, годишнина и момински партита, според CNBC.

"Създадохме програмата, защото много клиенти ни казват, че първата им среща е била в McDonald's или пък тук се е развила любовната им история," е заявила говорителка на компанията пред CNBC. "Поради тази причина те искат сватбените им тържества и дори тържествата по случи техните годишнини да бъдат в McDonald's."

Луксозният сватбен пакет предлага наемане на заведението за 2 часа, 50 подаръка от McDonald за гостите, два сватбени обръча с балони от McDonald's, водещ на церемонията, украса и т.н. Най-скъпият пакет струва около 1 290 долара, докато по-икономичната му версия е едва 373 долара.

Предвид факта, че една сватба в САЩ струва средно около 30 000 долара, сватбеното тържество в McDonald's изглежда особено достъпно.

Засега сватбените тържества в McDonald's обаче се предлагат само в Хонконг.