В разгара на лятото се раздвижи яхтеният пазар – не на продажби, а на яхти под наем за едва или повече седмици.

76-метровата яхта Reborn може да събере до 12 гости и на разположение до края на септември. На борда й нея има киносалон, плажен клуб, гостна с пиано, тропически гора и дори фризьорски салон. Всичко това съответно се отразява и на наема, който е 492 500 евро на седмица. Който иска да я наеме, трябва да се обърне към компанията Edmiston.

Най-голямата в света яхта с платна е 90-метровата Athena. Компанията Ocean Independence е готова да предостави възхитителният плавателен съд срещу седмичен наем от 398 000 евро. Обслужващият персонал от 20 души е готов да обслужва до 10 души. Athena предлага най-разнообразни развлечения, сред които водна пързалка, оборудване за кайтсърфинг, светещи лодки за обиколки около и извън яхтата.

Състоятелните туристи могат да прекарат отпуската и на борда на 68-метровата яхта Lady Christine, пише БГНЕС. Една от най-разкошните суперяхти е достъпна чрез компанията Y.Co. Седмичният наем е 405 000 евро. Яхтата е построена от лорд Ъруин Лейлоу и е кръстена на жена му. Сред многобройните екстри са фитнес зала, басейн и кинотеатър.

Срещу 850 000 евро може да се изкара седмица на борда на яхтата TV, която може да остави незабравими впечатления. 78-метровата яхта може да събере до 12 гости, тя разполага с басейн с бар, батут, джакузи, водна пързалка със спускане в морето и 5 палуби за разходка.

Обновената яхта Turquoise може да приеме също до 12 гости. Тя разполага с цяла флотилия от водни играчки, изработена със специална поръчка мебел от крокодилска кожа, а също просторно джакузи. Едноседмична отпуска на тази яхта в Средиземно море излиза 220 000 евро. Със сделката се занимава компанията Burgess.

Във водите на Средиземно море може да се види и яхтата Galaxy, смятана за пристанище на хората на изкуството. Колекцията на ятата съдържа платна на Уорхол, Дейвид Лашапел, Жан-Мишел Баския и други художници. Освен това на яхтата има апартаменти, построени на различни нива, кинотеатър с кушетки, просторна тераса, джакузи и бар. Удоволствието да отмориш на нея за една седмица струва 220 000 евро.

Яхтата Vicky е най-големият плавателен съд на италианския конструктор Baglietto. Наемът й е 320 000 евро на седмица, на нея има сауна и екипировки да различни видове водни спортове.

Чрез агенция Fraser Yachts може да се наеме 52-метровата яхта Sai Ram, създадена за 12 гости. Наемът й е 196 000 евро.

За 70 000 евро може да се вземе 34-метровата яхта Cyrus One. Плавателният съд побира до 8 души, които биха могли с нея да поплават из Средиземно море.

Компанията Ocean Independence предлага 37-метровата яхта Bliss за 10 души и собствен персонал от 5 души. Тя разполага с оборудване за различните видове воден спорт.

Около италианското крайбрежие отпускарите може да се разходят и с 55-метровата яхта Ocean Paradise. Това е напълно нов плавателен съд, който е особено подходящ за семейна почивка. Седмичният наем е 220 000 евро.