По отношение на спецификации, работа и функции моделът iPhone 5S е най-добрият на Apple за момента.

Това обаче не означава, че той е толкова добър, колкото би могъл да бъде.

Смартфонът има няколко колосални пропуска, чието включване в него отдавна е трябвало да бъде направено, според Business Insider.

Ето ги и тях:

Телефонът не поддържа SD карти за увеличаване на паметта

Хората биха искали да увеличат паметта на телефона си над максималните 64 GB, които предлага Apple. Историята обаче предполага, че поддръжката на външна SD карта няма да се появи в устройство на Apple скоро или въобще някога.

NFC за мобилни плащания

Вместо да вградят NFC в своя iPhone, от Apple предпочитат да карат потребителите да използват тяхната система Passbook, която им позволява да съхраняват билети, ваучери за подаръци, самолетни билети и т.н.

Тя може да се справя с част, но определено не с всички задачи, за които NFC може да се използва.

Вижте още: Смартфоните, които ще дебютират през септември

Подобрена клавиатура за писане на съобщения по подобие на Swype.

Swype се използва редовно при телефоните с операционна система Android. Приложението позволява писането на съобщения като вместо да набира буква по буква, човек може просто да влачи пръста си върху тях, без да го вдига от клавиатурата. Крайният резултат е, че така съобщенията се пишат доста по-бързо.

Добрата новина е, че новата операционна система на iPhone iOS 8 ще позволява да потребителите да си инсталират външни клавиатури като Swype.

128-гигабайтова версия

Устройството iPod Classic предлага на потребителите 160 гигабайта памет за музика и видео. Много хора няма проблем да я запълнят веднага.

Сега, след като iPhone действа като заместител на стария iPod, някои хора биха искали да разполагат със същото количество съдържание, без да им се налага да избират какво да оставят вкъщи.

Неспециализиран док конектор

От Apple отказват да вградят стандартен USB порт и стандартен USB кабел за пренос на данни. За да свърже телефона си към друго устройство човек трябва да разполага със специалните кабели на Apple.

micro-HDMI порт

Отново, ако човек иска да свали видео от телефона си, се нуждае от специален адаптер. (Освен ако не си е купил Apple TV за 99 долара.) Няколко устройства с Android разполагат с micro-HDMI, което позволява да бъдат свързвани директно с телевизора.

Това прави нещата по-лесни, по-добри и по-достъпни за потребителя.

Вижте още: Две супер джаджи за собственици на iPhone

Свободно заменяема батерия

Батерията на телефоните iPhone е „ок” но за потребителите, които по цял ден за залепени за телефона си, тя е просто неприемлива.

Много хора биха искали да имат възможността да си носят напълно заредена допълнителна батерия, която да могат да поставят в телефона, когато първата се изтощи.

Животът на батерията!

В момента животът на батерията на телефоните iPhone е по-дълъг, отколкото в миналото, но поради физическите размери на iPhone тя е по-малка в сравнение с други конкурентни телефони, тъй като Apple е ограничена откъм място. Потребителите се надяват, че новият iPhone, за който се говори, че ще има по-голям екран, ще има и по-голяма батерия.