Бразилският супермодел Жизел Бюндхен за осма поредна година оглави класацията на сп. Forbes на най-печелившите манекенки в света.

Тя е спечелила 47 милиона долара в периода от юни 2013 до юни 2014 г., съобщи Ройтерс.

Жизел е на 34 години, майка е на две деца. Нейна половинка е състезателят по американски футбол Том Брейди.

През миналата година Бюндхен е била лице на H&M, Chanel и Каролина Ерера, освен това има дизайнерски договори за бельо и сандали.

За една година манекенката е спечелила 16 млн. долара повече от своя съпруг, а през цялата си кариера, която започва през 2001 г., си е докарала 386 млн. долара в банковата сметка.

Второто място в класацията на богатството заема холандският модел Даутцен Крус. Тя е спечелила едва 8 млн. долара за периода (преди облагане с данъци).

Третото място е за бразилката Адриана Лима, която разполага със същия годишен доход.

Вижте още: Вижте „дебелия“ модел, който Pirelli избра за календара си

40-годишната Кейт Мос е класирана на четвърто място. Тя може да се похвали с приход от 7 милиона долара. В първата петица е още 22-годишната Кейт Ъптън, която попада за първи път в класацията с почти същия доход като на Мос.

Forbes са изчислили доходите на манекенките от юни 2013 до юни 2014 година, като при съставянето на класацията са отчели и приходите от странични дейности като рекламни кампании, лица на брандове и др.