Сезонът в НБА приключи, а феновете бързо забравиха спечелената титла от Сан Антонио Спърс и се съсредоточиха върху Леброн Джеймс. Звездата на Маями съобщи, че напуска „горещите“ и се завръща в родния си Кливлънт, където основната му цел ще е да спечели шампионската титла.

В тима, освен него, ще са още Кайри Ървинг и Кевин Лав, с които ще оформят звездно трио, по подобие на Леброн Джеймс, Крис Бош и Дуейн Уейд в Маями. Към тях почти сигурно ще се присъедини и Рей Алън, с когото Леброн игра в Маями.

След като ви показахме прекрасния живот, който води Леброн Джеймс, днес ще се спрем на малко известни факти от живота и кариерата му.

1. Леброн Джеймс играе американски футбол като уайд рисийвър в гимназията. Той е толкова добър, че дори извежда тима си до полуфиналите, а спекулациите по това време са, че ще започне да играе и на професионално ниво. Леброн обаче се спира на баскетбола, което в крайна сметка се оказва правилното решение.

2. Въпреки че е израснал в Акрон, Кливлънд, Леброн не е фен на местния тим Indians, а на New York Yankees.

3. След успехите си в гимназията, Джеймс се опитва да влезе в NBA още преди първата си година в колежа, но от асоциацията отказват. Оттогава NBA въвежда минимални изисквания за участие в драфта, откъдето отборите избират попълненията си.

4. Леброн подписва договор за 90 млн. долара с Nike още преди да започне да играе в лигата. Adidas и Reebok също наддават, но в крайна сметка Nike дава най-добрите условия.Вижте още: Основната цел на Леброн Джеймс е да стане милиардер

5. На 31 декември 2011 г. Леброн Джеймс предлага брак на Савана Бринсън, а двамата се женят на 14 септември 2013 г. в Сан Диего, Калифорния. Двамата са гаджета от гимназията.

6. Леброн и Савана имат две момчета – Леброн младши и Брус Максимус.

7. „Кралят“, както го наричат, притежава малък дял във футболния Ливърпул.

8. Инвестициите му обаче не спират дотук. Джеймс има дял и в Beats by Dre - компания, която наскоро Apple придоби за 3 млрд. долара. Делът на Леброн се оценява на 30 млн. долара.

9. Леброн подкрепя кандидатурата на Барак Обама за президент през 2008 г. Той не само, че дарява 20 000 долара за кампанията, но и подарява потник с надпис Obama. Снимката обиколи спортния свят в следващите дни.

10. Като голям хип хоп фен, Леброн споделя, че любимият му рапър е Джей Зи. Той пък споменава Джеймс в едно от парчетата му, наречено Gotta Have It.