Apple планира да построи най-големия си магазин в света в дубайския Mall of the Emirates, информира MacRumors, позовавайки се на близкоизточен уебсайт.

В Mall of the Emirates в момента има над 700 магазина, разположени на четири етажа, както и закрит ски курорт. Според първоначалните планове новият Apple Store трябва да заеме целия кино комплекс на мола. Все още не е ясно обаче дали плановете остават същите.

В изявление до Business Insider от Apple заявяват: "Обединените арабски емирства са важна страна за Apple. Пуснахме онлайн магазина на Apple в ОАЕ през 2011 г. и това е един от най-бързо развиващите се пазари в света. Очакваме да отворим физически магазин в региона и в близко бъдеще да споделим уникалните услуги, с които сме с известни по света."

Ако новият магазини на Apple наистина е най-големият в света, той ще изпревари по размери Grand Central Store в Ню Йорк, който е с площ от над 2 100 кв. м.

Вижте още: 10 скъпи и уникални неща, които можете да видите само в Дубай

Легендарният магазин на Apple на Пето Авеню разполага с по-голям брой служители, от който и да било друг магазин на компанията. Там работят над 300 души, докато в останалите магазини на компанията броят им е средно 100.

Този нов слух се появи, след като на официалния сайт на Apple се появи информация, че компанията набира 13 души в ОАЕ, посочват от MacRumors.

Позициите предполагат, че Apple планира да отвори магазин в страната, вместо да разчита на оторизирани дилъри, както е правила в миналото в Дубай. От обявите за работа може да се предполага, че магазинът ще отвори през февруари 2015 г.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посети Дубай през февруари, където се срещна с представители на правителството.