Само преди няколко дни звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери обяви, че слага край на кариерата си във френския национален отбор. Рибери обяви, че желае да отделя повече време на семейството си и на кариерата си в Байерн, откъдето получава 14 млн. долара годишно.

Ето и останалите звезди на европейски тимове от големите първенства (Англия, Германия, Италия и Испания), които също се отказаха от националните си отбори.

10. Мирослав Клозе (Лацио)

36-годишният Клозе вече е рекордьор по отбелязани голове на световни първенства. Той спечели световната титла с Германия тази година, като за страната си има 71 попадения от 137 мача. Роденият в Полша нападател печели по 2.8 млн. долара годишно в Лацио.

9. Ашли Коул (Рома)

Мениджърът на английския национален отбор Рой Ходжсън остави Коул извън групата за първенството в Бразилия за сметка на новото попълнение на Манчестър Юнайтед Люк Шоу, който е едва на 18 години. Коул, който получи 3.1 млн. долара през миналата година от Арсенал, подписа с Рома за новия сезон.

8. Неманя Видич (Интер)

Бившият стълб в защитата на Манчестър Юнайтед вече е футболист на Интер. Заплатата на Видич за миналата година бе 3.1 млн. долара, а оттеглянето му от националния отбор на Сърбия бе през 2011 г.

7. Дидие Дрогба (Челси)

Дидие Дрогба се завърна в Челси, където подписа за 1 година. Преди това той игра за кратко в Китай и Турция, където защитаваше цветовете на Галатасарай. Нападателят получаваше 5.3 млн. долара през миналата година, а след края на Световното първенство взе решение да се откаже от националния отбор на Кот Д'Ивоар.

6. Франческо Тоти (Рома)

Въпреки че вече е на 37 години, Тоти продължава да се състезава на най-високо ниво. Капитанът и лидер на Рома получава по 6 млн. долара на година, а на национално ниво е печелил Световното първенство през 2006 г., а на Евро'2000 достига до финала.

5. Шави (Барселона)

Халфът ще продължи да защитава цветовете на Барселона още една година, откъдето получава по 9.2 млн. долара. Той е печелил общо 25 трофея в кариерата си, но след неуспеха на Испания на първенството в Бразилия взе решение да се оттегли от националния тим.

4. Стивън Джерард (Ливърпул)

След 114 мача за Англия Джерард взе решение да прекрати кариерата си в националния отбор. От Ливърпул Стиви Джи получава по 12 млн. долара годишно.

3. Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

След присъединяването си към Байерн той е спечелил 4 титли на Германия и една Шампионска лига. Въпреки че е на 31 години, той взе решение да се откаже от националния тим на Франция, за да може да се концентрира върху клубните си ангажименти, за което получава по 14 млн. долара.

2. Самир Насри (Манчестър Сити)

Той е само на 27 години, а вече не се състезава за Франция. Халфът на Манчестър Сити получава по 14.5 млн. долара, с което заема челното място в тази класация, заедно с Филип Лам.

1. Филип Лам (Байерн Мюнхен)

Капитанът на немския национален тим взе решение да се откаже след спечелената титла в Бразилия. 30-годишният Лам има шест титли с Байерн Мюнхен, откъдето получава по 14.5 млн. долара годишно.