Най-големият световен производител на смартфони – южнокорейската Samsung разработва нови серия смартфони, които най-вероятно ще носят наименованието Galaxy А, според запознати. Очаква се моделите да бъдат официално представени на 3-ти септември, по време на пресконференция организирана от компанията.

По подобие на скоро представения премиен модел Galaxy Alpha и новите модели от серия А ще са с метално тяло и с участието на премийни материали.

Виж още: Всичко за Galaxy Alpha

Металното тяло бе представено за пръв път в модела HTC One по време на Мобилния Конгрес през миналата година. От тогава моделът се радва на изключителен успех, до голяма степен благодарение на дизайна си и това, че се различава от пластмасовите тела на пощи всички смартфони на пазара.

Една от основните критики към моделите от най-висок клас на Samsung е именно по направление на пластмасовите тела на техните устройства. От компанията са си взели поука и са на път да променят това.

Според спекулации моделът Samsung Galaxy Alpha на практика е пилотният модел от серия А. След добрите отзиви за модела, сега от компанията са на път да представят A300, A500, и А700.

Трите модела ще покриват различните ценови сегменти. A500 се очаква да е с 1080 пикселов HD дисплей.

Най-нисък клас и съответно най-евтин се очаква да е моделът A300, който най-вероятно ще е с резолюция 960 х 540 пиксела, в усилията да се достигнат ниски производствени разходи.

Най-висок клас ще е модел A700, който също се очаква да е с FULL HD-дисплей. Моделите от серия А се очаква да са със значително по-добри камери от настоящите в съответните класове на Samsung.