Противоградна ракета падна в нощта срещу сряда върху паркирано червено Peugeot 308 на ул. “Асен Христофоров” в пловдивския квартал “Кючук Париж”. На сутринта собственичката на колата буквално изпаднала в шок при гледката на продънения стъклен покрив на возилото си.

“Със сигурност е противоградна ракета, а колата беше напълно помляна. Сега какво ще се случи? Застрахователите ще покрият ли щетите?”, попитаха момичета от съседен хранителен магазин.

Една от тях е била дори поемно лице на полицията при огледите на потрошеното Peugeot вчера сутринта. Според тях полицаите иззели от поломената кола със стъклен покрив няколко парчета от ракетата.

Имало дори парче с цилиндрична форма, което в единия си край било като разцъфнало цвете, посочва вестник "Монитор". “Освен стъкления покрив и вратата на колата беше потрошена. Уплътнението на вратата също беше изпокъсано”, каза още продавачката от магазина.

Тя с очите си видяла пораженията по автомобила, но по думите й колата е собственост на млад мъж от района.

Сигналът за инцидента бил подаден на тел. 112 в 9.20 часа, като информацията била за паднал предмет върху кола. Пожарната в Пловдив не е уведомявана, тъй като няма пострадали хора, уточни говорителят Георги Кунев. Със случая се заели полицаите от Първо районо, които направили оглед на мястото.

Червеното Peugeot 308 било паркирано на вътрешен паркинг зад нова кооперация на ул. “Асен Христофоров”, съседните автомобили не били пострадали. Предполага се, че ракетата е изстреляна от някой от полигоните край Пловдив за борба с градушките по време на силната буря в нощта срещу сряда.

Тя се разрази около 2-3 часа посред нощ със силен вятър, гръмотевици, светкавици и дъжд. Отломките били иззети и предстои да бъдат анализирани, за да се установи дали наистина става дума за противоградна ракета.

В същото време, докато се води разследването, регионалния директор на агенцията по градушките Пламен Вълков е бил отстранен до изясняване на обстоятелствата около инцидента.