Lenovo разкри първите нови компютри и таблети от портфолиото си по време на изложението за потребителска електроника IFA 2014 в Берлин. Новите таблети пасват на мобилния начин на живот на потребителите, а гамата от настолни компютри е усъвършенствана допълнително за игри.

Първият нов модел е TAB S8 – дебютният Android таблет на Lenovo с процесор Intel. Компанията обяви и два високопроизводителни модела, създадени специално за игри: първият 17-инчов сензорен лаптоп Y70 Touch с последно поколение процесор и графична карта за HD игри и настолният компютър ERAZER X310 - най-новото гейминг предложение на достъпна цена.

TAB S8: Android преживяване с Intel производителност

TAB S8 е създаден за потребителите, които търсят стилен, тънък и достъпен Android таблет. 8-инчовият TAB S8 се отличава с 1920х1200 дисплей, който дава по-контрастно изображение от FHD технологията. В съчетание със сензорния панел One Glass Solution потребителите се наслаждават на кристално ясна картина.

Екранът на таблета умело се съчетава както с ултра тънката рамка, така и с предния панел, което допринася за изчистения и стилен дизайн на TAB S8. В предния панел е разположена 1.6-MP HD камера за видео разговори.

На гърба на TAB S8 има 8-MP задна камера с широка бленда и обектив с размер f2.2, благодарение на който изображенията запазват своята яркост дори при ниска осветеност. Предварително инсталираните приложения като SHAREit позволяват бързо и сигурно споделяне на снимки и трансфер на файлове.

Lenovo TAB S8 е първият 8-инчов таблет на Lenovo с Android и Intel процесор, който дава на потребителите максимално мобилно преживяване без компромис. Предлага се с Intel Atom Z3745 процесор с Intel® Burst Performance Technology, който динамично разпределя изчислителната мощност.

Така животът на батерията се оптимизира без това да влияе на производителността, а цялата конфигурация е съчетана в тънък и лек корпус. TAB S8 тежи идва 295 грама и е дебел само 79 мм, почти колкото молив.

Допълнителните опции включват високоскоростен LTE (4G) интернет (на базата на Intel® XMMTM 7160) и Wi-Fi свързаност, до 7 часа живот на батерията за висока мобилност и технологична съвместимост с 64-битов софтуер.

TAB S8 се управлява от Android 4.4 KitKat и разполага с 2GB RAM, 16GB хард диск, Bluetooth 4.0 и двойни предни високоговорители Dolby®. Цветовете варират според региона и включват слонова кост, жълто, перлено бяло и синьо.

Y70 Touch: Екстремна производителност за игри в HD

Lenovo Y70 Touch се предлага с процесор до четвърто поколение Intel® Core™ i7 и мощна видео карта NVIDIA GTX, което го превръща в идеалното устройство за продължително забавление и за HD игри.

Със своя 17-инчов дисплей Y70 Touch е най-големият сензорен лаптоп на Lenovo. Със своите показатели моделът предлага иновативен начин за редактиране на видео, споделяне в социалните мрежи и игра.

Благодарение на своя FHD дисплей Y70 се отличава със страхотно аудио и визуално преживяване - филмите и игрите са като живи с подсилени цветове, яснота и резолюция.

Стерео високоговорителите и субуферът JBL®, съчетани с Dolby® Advanced Audio допринасят за завладяващо аудио преживяване, което рядко може да бъде постигнато от лаптоп. Подсветката на клавиатурата я прави видима в по-тъмни помещения, което допринася за цялостното визуално усещане.

Благодарение на включеното външно оптично дисково устройство, което чете DVD и Blu-ray формати, Y70 Touch е по-тънък и по-лек от повечето лаптопи в своя клас – теглото му е под 3.5кг. Y70 Touch разполага с до 5 часа живот на батерията и много опции за избор на памет и хард диск, с възможност до 16GB DDR3L и 1TB SSHD или 512GB SSD.

Z50-75: Тънък и лек, оптимизиран за игри

Стилният лаптоп Lenovo Z50-75 предлага невероятно изживяване за геймърите, докато са в движение и то на атрактивна цена. Компютърът е с дебелина едва 2.5 см. и е оборудван с четириядрен процесор AMD FX и видео карта R7-M260DX 2GB.

Впечатляващият графичен интерфейс позволява по-ефективно използване на главния и на графичния процесор при игри и приложения, като увеличава производителността с до 60%. За още по-зрелищно изживяване моделът е снабден с 15.6-инчов дисплей FHD 1920X1080, до 16GB DDR3L памет, дисково пространство до 1TB HDD или 1TB SSHD и високоговорители с Dolby® Home Theater™.

Новият Z50-75 е в комплект с две безплатни хитови игри като „Thief” и “Darksiders”2, които потребителите свалят от определен сайт със специален код. Предложението е валидно до 31 март.

ERAZER X310: Завладяващо гейминг изживяване със зашеметяващ дизайн

Lenovo ERAZER X310 е най-новото попълнение в портфолиото от геймърски десктоп модели на достъпна цена. За да потопи потребителите изцяло в сюжета, ERAZER X310 е снабден с външна видео карта NVIDIA® GeForce® GTX, четириядрен процесор и дисково пространство до 2TB на SSHD или 256GB SSD.

Комбинацията от мощност и скорост се справя с лекота дори с най-тежките игри. ERAZER X310 предлага и несравнимо аудио изживяване със 7.1-канален звук и Dolby® качество.

Шасито на ERAZER X310 е с нов дизайн с LED осветление отпред и футуристичен профил, който напомня плавните очертания на рицарска броня. Портовете на предния панел са скрити зад капак, който се отваря с едно докосване. Отлично замаскиран и разположен в предната част, вентилаторът охлажда машината, когато играта е в разгара си.

Моделът е снабден с памет до 32GB DDR3, четири USB 3.0 порта и винаги в готовност USB порт за зареждане за още по-добра връзка.

“Най-новите ни таблети и настолни компютри предлагат богат избор от устройства, които да паснат по най-добрия начин на индивидуалния лайфстайл на нашите потребители.“, споделя Джеф Меридит, вицепрезидент маркетинг, Mobile Business Group, Lenovo.

“Като се започне от супер мобилния таблет TAB S8 и се стигне до лаптопа Y70 и гейминг десктоп модела ERAZER X310, всички предложения са оптимизирани така, че да покрият възможно най-пълноценно изискванията на нашите клиенти.”

„Таблетът на Lenovo Tab S8 е с процесор Intel Atom и предлага несравнимата свобода на потребителите да се наслаждават на игри и видео съдържание благодарение на мощния процесор и дългия живот на батерията,” казва Ерик Рейд , вицепрезидент на Intel Mobile and Communications Group и изпълнителен директор на бизнес подразделението за таблети.