Броени дни след премиерата на смартфоните Lenovo в България на изложението IFA в Берлин компанията представи моделите VIBE X2 и VIBE Z2 - най-новите попълнения при най-високия клас смартфони VIBE на Lenovo.

Тънкият и лек VIBE X2 се отличава с уникален дизайн, висока производителност благодарение на най-новия процесор MediaTek MT6595 4G LTE True8Core™ и иновативни click-on аксесоари. Стилният Vibe Z2 налага нови стандарти при модерния дизайн на смартфони, които се допълват от фотографски функции за професионалисти.

Lenovo VIBE X2: Уникален корпус в преливащи се цветове, висока продуктивност и елегантни аксесоари за пъстро ежедневие

Lenovo VIBE X2 е първият в света смартфон с корпус в преливащи се цветове. С отличителния си трицветен дизайн той не остава незабелязан. Моделът се предлага в богата гама: бяло, червено, златисто и тъмносиво.

Lenovo е първият производител на телефони в света, който използва в моделите си процесор MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core™. Благодарение на него VIBE X2 може да се похвали с впечатляваща производителност. Процесорът разполага с допълнителна мощност, която спестява енергия и удължава живота на батерията за по-дълго гледане на видео клипове, снимки или за игра. 5-инчовият FHD дисплей с широк зрителен ъгъл прави използването на приложения и гледането на снимки цяло удоволствие.

Lenovo VIBE X2 разполага с две зашеметяващи камери, богат избор от режими на заснемане и функции за разкрасяване на изображенията. Благодарение на тях потребителите могат да правят ярки и пълни с живот снимки и видео клипове във всеки желан момент. Благодарение на жестовите команди, които се активират с мигане или усмивка, широкоъгълната 5-MP камера на VIBE X2 позволява заснемането на селфита с лекота. Основната 13-MP камера разполага със сензор за задно осветяване (BSI) и LED светкавица, които гарантират кристално ясни кадри. С 32GB памет потребителите разполагат с достатъчно място за съхранение на съдържание.

Lenovo представи и два иновативни click-on аксесоара, познати като VIBE Xtensions, с помощта на които можете да персонализирате и подсилите вашето мобилно преживяване с VIBE X2: допълнителна батерия за VIBE X2 и допълнителни високоговорители VIBE X2. Калъфите VIBE Xtension1™ добавят четвърти слой към корпуса с преливащи цветове на VIBE X2 и увеличават живота на батерията и качеството на звука. Ултра тънкият (5.1мм) слой на допълнителната батерия към X2 има двойна функция: докато защитава вашия смартфон, тя увеличава живота на батерията с близо 75%. По този начин устройството безпроблемно издържа от сутрин до вечер без нужда от зареждане. Освен, че разполага с вграден микрофон за конферентни разговори, допълнителните високоговорители за X2 служат за усилване на звука при слушане на музика или при гледане на филми, а с помощта на допълнителната стойка телефонът може да се използва и без ръце.

Lenovo VIBE Z2 е царят на селфитата и първият 64-битов смартфон на Lenovo

Lenovo VIBE Z2 е за потребителите, които търсят смартфон с висока производителност и стилен корпус, изработен от цяло парче метал. Моделът е изключително тънък, едва 7.8мм и с 5.5-инчов HD дисплей (1280х720), чиято яркост стига до 600 нита. Това е един от най-ярките дисплеи на пазара в момента, което означава, че може да възпроизвежда кристално ясно снимки и видео дори при пряка слънчева светлина.

VIBE Z2 е първият 64-битов смартфон на Lenovo, която означава, че той ще може да бъде използван с бъдещите версии на Android от Google, които ще поддържат високопроизводителни 64-битови чипове.

Vibe Z2 се захранва от 1.2GHz четириядрен 64-битов процесор Qualcomm® Snapdragon™ и 3000 mAh батерия, която издържа цял ден. Съхранението на голям обем информация е лесно с наличието на 32GB и 4G LTE свързаност за бързо теглене или споделяне на съдържание в движение. Телефонът разполага с 2 слота за SIM карти, което позволява едновременното използване на 2 мобилни оператора, съчетаване на работа и удоволствие и незаменимо улеснение, когато си на път.

Камерата на VIBE Z2 е допълнително усъвършенствана за още по-високо качество при заснемане. Основната камера е 13-мегапикселова и прави отлични нощни снимки благодарение на оптичната стабилизация на изображението и BSI сензор Sony Exmor. Смартфонът разполага и с 8-MP предна камера с обектив, който не позволява изкривяване на изображението и гарантира заснемането на идеалното селфи. VIBE Z2 има вградени функции заразкрасяване на снимките, настройки за скоростта на затваряне на блендата без бутони. Новост е опцията Instant On, която позволява бързо правене на снимки от режим на готовност.