Англичанката Бони Кар вече е разпънала палатка и е готова да чака до две седмици пред основния магазин на Apple във Великобритания, който се намира на Риджънт стрийт в Лондон, за да се сдобие с новия iPhone 6.

“Да, ще чакам до две седмици. Най-рано смятам, че ще пуснат телефона в петък, но ми се струва, че е по-вероятно това да стане във вторник или в четвъртък следващата седмица,” е споделила Кар няколко часа преди вчерашното събитие на Apple.

Снощи стана ясно, че Великобритания е сред първите осем държави, в които ще излезе новият iPhone 6 като това ще стане на 19 септември.

Кар не е единствената почитателка на марката, която ще живее на палатка до излизането на телефона. Манията около новите продукти вече започна да се заражда, след като в Ню Йорк има опашки от края на август.

Унгарец и неговата приятелка пък са първи на опашката в Лондон, като изчакват пускането на телефона в зелена палатка до тази на Бони Кар. Когато от MarketWatch потърсили коментар, се оказало, че двойката или спи, или “не е вкъщи”.

“Пристигнахме горе-долу по едно и също време вчера, но те първи заеха място. За мен обаче няма проблем да съм втора на опашката,” казва Кар.

Тя е огромен почитател на Apple и няма търпение да си купи новия телефон, но двуседмичното й пребиваване на Риджънт стрийт има и скрит мотив. Тя работи за TaskRabbit във Великобритания и къмпингуването й е част от PR стратегия на компанията.

“Клиентите, които Apple привлича, съвпадат с нашите клиенти. Решихме с пускането на iPhone 6 да потърсим положителна публичност, като сме сред първите пет в опашката,” обяснява тя.