Пет мита за пицата, на които всички вярват
Пицата е и вероятно винаги ще бъде една от любимите храни на света. Въпреки че я обичате, може да се окаже, че всичко, което знаете за пицата, не е истина.
Вижте пет мита за нея:
Мит: Италианците са отговорни за създаването на пица.
Истината: Пиците, както ние ги познаваме днес, имат своите корени в Неапол, но древните гърци също са сервирали подобни на пицата ястия на трапезата си много преди това.
Мит: Винаги можете да разчитате, че ще похапнете добре и срещу малко пари в пицарията.
Истината: Да, пицата не е сред луксозните храни, но има една пица, която струва 1000 щатски долара. Тя се предлага в Ню Йорк и включва хайвер и омари.
Вижте още: 4 неща, които не знаете за пържените картофки
Мит: Пеперони – това е един от най-големите приноси на Италия към пицата.
Истината: Пеперони, според проучванията, е най-поръчваната добавка за пица. Това обаче е италиано-американско творение. На италиански думата „peperoni“ всъщност означава "големи чушки".
Мит: Конкуренцията между големите фирми, предлагащи пица, е силна, но цивилизована.
Истината: През 2011 г. няколко мениджъри на Domino's Pizza в Лейк Сити, Флорида, подпалиха близката пицария Papa John, за да сломят конкуренцията.
Мит: Пицата се топли най-добре във фурна или микровълнова.
Истината: Ако искате да похапнете топла, топяща се в устата пица, трябва да сложите старото парче в тиган. Добавете две капки вода и го захлупете. Така пицата ще е толкова вкусна, все едно току-що е излязла от фурната.