Руският президент Владимир Путин може би ще проведе разговори с украинския си колега Петро Порошенко идната седмица в рамките на срещата на върха Азия-Европа (ASEM). Това съобщи съветникът на Путин по външна политика Юрий Ушаков.

По думите му екипът на Кремъл правел усилия да събере на една среща с руския и украинския президент още германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

"Не можем да изключим среща като по нормандски формат – Путин, Меркел, Оланд, Порошенко", допълнил Ушаков. Той има предвид показателната среща на Путин с Порошенко по време на честването на 70-та годишнина от десанта в Нормандия през юни.

Двамата президенти се видяха също в столицата на Беларус - Минск, през август, където говориха на четири очи за положението в Източна Украйна, припомня БГНЕС.

Представител на украинското президентство в Киев не изключи участието на Порошенко в срещата на ASEM, но каза, че е още много рано да се говори за негова среща с руския му колега.

Домакинът на срещата - Италия, съобщи, че Путин е потвърдил участието си в събитието в Милано идната седмица. Също така на форума ще присъстват Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и китайският премиер Ли Къцзян.