Строителните работи по луксозната жилищна сграда 432 Park бяха завършени в петък и в момента, по някои изчисления, тя е най-високата сграда в Ню Йорк. Тя дори е по-висока от новия Световен търговски център, ако не се брои острието.

Със своите 420 м височина, 432 Park се издига над редица супер високи сгради в южния край на Сентрал парк. Тези небостъргачи са толкова високи, че за тях е било необходимо одобрение от Федералната администрация за въздухоплаване преди да започнат строителните работи.

Сградата, чието построяване струва 1.3 млрд. долара, има два пентхаус апартамента, един на 96-ия етаж, който бе продаден за 95 млн. долара и друг на 95-ия, който в момента се продава за 85 млн. долара, пише Business Insider.

Архитект на сградата е Рафае Виньоли, които се прочу през 2013 г., когато стана ясно, че слънчевото отражение от негова сграда в Лондон е толкова силно, че разтопява коли и буквално пържи яйца на тротоара.

В 432 Park има общо 104 апартамента, чиито цени започват от 7 млн. долара.

Ето я и сградата:

Така изглежда 432 park отвън:

Огромните прозорци осигуряват максимално добра гледка към града.

Кухните ще бъдат оборудвани с мраморни барплотове и домакински уреди от неръждаема стомана.

Най-доброто място в кухнята обаче ще бъде този 3-метров мраморен барплот точно пред прозореца. Само си представете как пиете сутрешното си кафе, а пред вас се простира целият Манхатън.

Основната спалня е проектирана така, че леглото се намира точно срещу прозореца и първото нещо, което човек вижда, след като се събуди, е градът срещу него.

Банята също предлага невероятна гледка към Сентрал парк.

432 Park ще промени драстично силует на града около Сентрал парк, след като бъде завършена през 2015 г.