Сериозен инвеститорски интерес към офисните си проекти отчита Галакси Инвестмънт Груп на участието си в изложението EXPO REAL, което се проведе наскоро в Мюнхен. Компанията представи редица свои проекти, като инвеститорите са особено привлечени от София Бизнес Тауър и новата офисна сграда, която ще се изгражда в Пловдив.

Българският пазар на офис площи бележи сериозно раздвижване през последната година, прогнозите на експертите за неговото развитие са положителни, а международните инвеститори са привлечени от стабилните наеми.

На пазара на офиси в Пловдив в момента търсенето на офиси клас А надвишава предлагането. В резултат на засиленото търсене, компанията „Галакси Инвестмънт Груп” стартира проект на офис сграда, която да отговори на всички технически и функционални изискванията на компании, работещи в сферата на аутсорсинг и информационни технологии. Проектът ще се изгражда на два етапа.

Сградата има шест офисни етажа с осигурени места за паркиране. Разположена е на един от най-комуникативните булеварди в Пловдив - „Свобода”, само на 5 минути от центъра на града и на 10 минути от магистрала Тракия.

Очакванията на инвеститора са тя да бъде мястото за разполагане на офисите на компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес.

„Участието ни на EXPO REAL ни предостави отлична възможност да представим направленията, в които работим, и инвестиционни проекти със сериозен потенциал за развитие”, коментира Константин Бояджиев, директор Бизнес развитие в Галакси Инвестмънт Груп.