Днес легендарният уиски бранд CHIVAS REGAL поставя началото на мащабната инициатива “THE VENTURE” в търсене на най-добрите бизнес проекти със социална значимост от 14 страни, които ще спечелят 1 милион долара.

България, Чили, Китай, Колумбия, Мексико, Бразилия, Япония, Южна Африка, Тайланд, Украйна, Уругвай, САЩ, Великобритания и страните от Персийския залив бяха избрани благодарение на своя потенциал да предложат социалнозначими проекти от общо 160 държави в света и получават шанс да излъчат свой победител, който ще участва в глобалния финал на състезанието в САЩ.

Всички 14 финалисти от страните - участнички в проекта ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния, където ще имат шанса да работят с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

В края на престоя им САЩ за реализация на всички идеи ще бъдат разпределени 1 000 000 долара, като един екип ще спечели голямата награда, а именно усвояване на 750 000 долара.

В състезанието могат да участват всякакви предприятия – от стартъпи и социални предприемачи до големи компании с идея за социално значима кампания. Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

Българските кандидати могат да се регистрират за участие на официалния сайт на кампанията – www.theventure.com до 9 януари 2015 г.

Кандидатства се с попълване на форма на самия сайт, към който трябва да се приложи 2-минутно видео и презентация, представящи конкретната бизнес идея. До 23 януари 2015 г. жури от успели български предприемачи ще избере полуфиналистите в надпреварата, а на 12 февруари 2015 г. официално ще бъде обявен и големият победител, който ще представи страната ни в Силициевата долина.

По повод старта на кампанията, едни от най-популярните млади световни звезди от музиката и киното ще подкрепят конкурса със серия от кратки документални филми, провокиращи със силното послание Win the Right Way.

Героят от лентата „12 години в робство“ с номинирания за Оскар - Чиуетел Еджиофор, номинираният за Златен глобус актьор и певец Оскар Исак, който участва в предстоящите "Междузвездни войни: Епизод VII" и носителят на Сребърна мечка за най-добър актьор от Берлинския международен кинофестивал – Лиао Фан, ще влязат в ролята на разказвачи и вдъхновители, за да представят историите на социални предприемачи от цял свят и да поканят останалите да приемат предизвикателството на CHIVAS REGAL – “THE VENTURE”.

С “THE VENTURE - Win the right way” CHIVAS ще даде възможност на младите, пълни с идеи предприемачи да осъществят бизнес, който създава значима социална промяна. Правилата на конкурса са отворени за всички с бизнес план, креативна идея, предприемачески нюх, социална стратегия, амбиция и щедрост.

Това са качествата, в които вярва CHIVAS, стартирайки най-новия си глобален проект с целта да подкрепи онези, които се целят в успеха и знаят, че бизнесът и щедростта работят заедно за по-добър живот.

Можете да следите новините и кандидатите и да се запознаете с вдъхновяващите истории на някои от най-успешните бизнес предприемачи в света на официалния сайт www.theventure.com, официалната Facebook страница на CHIVAS REGAL Bulgaria и Facebook събитието The VENTURE Bulgaria.