Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол се срещна в Народното събрание с лидерите на ГЕРБ, Реформаторския блок, БСП и АБВ. Срещата с ГЕРБ и Реформаторския блок беше обща.

След нея лидерите на реформаторите отказаха коментар, а Бойко Борисов излезе видимо ядосан и затръшна вратата след себе си, като също отказа коментар.

Трябва да се състави правителство в център-дясно, каза Жозеф Дол след срещите.

"Исках да се срещна с всички партии, с които работим в момента, за да ги изслушам. След тези разговори с лидерите на партиите, наистина трябва да се състави правителство с министър-председател Бойко Борисов – едно правителство център-дясно, правителство, което ще работи по програма, която те съвместно ще съставят, винаги в спазване на ценностите ни и за да може да се развива България в икономически и социален аспект и в Европа, разбира се", заяви Дол.

"Трябва отговорността на Европа към България да се завърне бързо, за да може и европейските фондове бързо да стигнат до България отново. Бойко Борисов е човек, с който ние досега сме работили много добре", заяви преседателят на ЕНП, цитиран от БНР.

По-рано Жозеф Дол разговаря в парламента и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

"В България съм, за да отправя посланието, че страната трябва час по-скоро да има стабилно правителство, което да служи на гражданите и да донесе спокойствие", заяви той.

На председателя на Народното събрание той пожела българският парламент да има мнозинство, което да гарантира изпълнението на тази цел.