Помните ли времето, когато мобилните телефони се използваха за провеждането на разговори, които струваха по 2 лева за минута? Е, 15 години по-късно нещата вече стоят далеч по по-различен начин, а смартфоните са нещо, за което бихме заменили много наши любими вещи и занимания.

Оказва се, че към днешна дата използваме мобилните устройства за много по-различни неща. Нещо повече, провеждането на разговори е едва на шеста позиция сред десетте основни неща, за които използваме нашите смартфони.

В същото време, цели 40% от потребителите заявяват, че биха могли да използват смартфоните си и без по тях да се правят обаждания, според проучване на мобилното приложение за таксита Hailo.

Средният потребител използва смартфона си час и петдесет и две минути на ден. Около 20 минути от това време той говори по устройството, като прави средно по три обаждания.

Оказва се, че потребителите използват смартфоните си най-вече да изпращат и да получават текстови съобщения. Да проверяват пощата си и да сърфират в глобалната мрежа са следващите две най-популярни действия.

Дори ползването на алармата е по-често използвана функция от това да се провеждат разговори, сочи още изследването.

Социалните медии, калкулаторът, календарът и камерата са други изключително важни функции, за които се ползва съвременният смартфон, сочи още проучването, направено сред 2000 потребители.